Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

AGERPRES și MediaSind au dat „liber” la presă de calitate studenților înscriși în proiectul ReStart!

 

Zi mare pentru studenții danubieni care s-au înscris în proiectul Restart – pentru un jurnalism de calitate!

 

De astăzi, pot exersa ”cu acte în regulă” una dintre cele mai frumoase profesii, aceea de jurnalist. Domnul Cristi GODINAC – Președintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind însoțit de către doamna Marilena GHEORGHIȚĂ – Redactor – șef adjunct Agenția Națională de Presă AGERPRES, s-au întâlnit cu viitorii jurnaliști, studenți la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității ”Danubius” dar și absolvenți ai acestei universități, pentru a le înmâna legitimațiile de presă care îi identifică de acum cu adevărații jurnaliști AGERPRES și le conferă toate drepturile pe care le au aceștia.
Întâlnirea dintre mentori și tinerii jurnaliști voluntari a avut loc într-un context cu totul deosebit: Ceremonia de decernare a Titlului de Doctor Honoris Causa domnului Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI de către Senatul Universității ”Danubius”. Deloc întâmplător, deoarece, cu această ocazie, s-a alăturat proiectului ReStart și Universitatea de Studii Europene din Moldova al cărei Rector este domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI.
Momentul mult- așteptat de către studenții și absolvenții danubieni, cel al primirii legitimațiilor de presă AGERPRES, a fost precedat de intervențiile plăcute și profund motivaționale ale celor doi invitați speciali ReStart.
Cristi GODINAC: ”Îi felicit pe ”Doctorii Honoris Causa” care vor primi legitimațiile ReStart. Avem nevoie de presă de calitate, adevărată,nu cancan, ceea ce înseamnă adevăr, curaj, libertate de exprimare. Diferența dintre un jurnalist și un publicist este mare. Mass- media românească este o junglă. Aportul nostru (MediaSind și Agerpres) constă în faptul că veți fi întâmpinați de cei mai buni profesioniști pentru a face materiale de calitate (articole de presă, fotografii, filme etc.) iar pe data de 3 mai, Ziua Internațională a Libertății de Exprimare, cele mai bune producții vor fi premiate și publicate pe site-urile Agerpres și ale partenerilor săi.”
Marilena GHEORGHIȚĂ - ”Jurnalismul este mai mult decat o profesie. Este o pasiune care vă va încărca cu multă energie și emoție. În orice discuție cu cei dragi veți găsi un subiect pentru o știre căci asta face jurnalismul din voi! Sunteți norocoși! Din momentul în care veți păși în instituțiile de presă veți putea face diferența între valoare și nonvaloare. Să nu vă fie teamă să adresați întrebări. Singura întrebare proastă este cea care nu a fost adresată.”
Înainte de a primi legitimațiile de presă, jurnaliștii voluntari au vizionat două filmulețe realizate de AGERPRES. Un clip impresionant despre arhiva istorică a fotografiilor Agenției Naționale de Presă Agerpress. 9360 de Km de fotografii care trebuie digitalizate pentru ”păstrarea destinului acestui popor” (Alexandru GIBOI – Președinte AGERPRES). Un al doilea clip prezentat proaspăt inițiațiaților în profesia de jurnalist, România colorată, a redat mesajul profesioniștilor AGERPRES referitor la ceea ce își propun să facă prin proiectul Restart: să descopere altfel de oameni, altfel de locuri, altfel de povești. O Românie mai frumoasă!
Un proiect reușit înseamnă rezultate concrete, palpabile. Și dacă ceea ce se urmărește prin acest proiect înseamnă presă de calitate și jurnaliști adevărați, suntem convinși de faptul că legitimațiile de presă primite astăzi de jurnaliștii voluntari îi motivează să depună toată diligența pentru a deveni jurnaliști angajați AGERPRES, oameni care să facă curățenie în jungla din mass- media românească, să descopere și să dezvăluie acea Românie mai frumoasă!
Felicitări și mult succes!
Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE
 

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.