Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

RECTORUL UNIVERSITĂŢII DE STUDII EUROPENE DIN MOLDOVA, DOCTOR HONORIS CAUSA LA UNIVERSITATEA „DANUBIUS”

Momente emoţionante astăzi, 27.10.2016, la Universitatea „Danubius” din Galaţi care a primit în rândul său, cu multă onoare, un nou membru: Prof. univ. dr. Iurie SEDLEŢCHI, Rector al Universităţii de Studii Europene din Moldova.
Ceremonia a fost deschisă de către Preşedintele Senatului Universităţii ”Danubius”, doamna Conf. univ. dr. Mirela ARSITH, domnia sa introducând auditoriul în atmosfera solemnă a unei ședințe cu un singur punct pe ordinea de zi: Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI.
Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ a descris noul membru al universității pe care o conduce ca pe un vechi și bun colaborator, ”personalitate a domeniului juridic și a culturii europene, fondator al unei universități de elită din Republica Moldova, o universitate care ne face cinstea de a ne fi devenit partener cu mult timp în urmă punând mpreună bazele unor proiecte europene care vor aduce rezultate curând. În continuare, liderul Universității ”Danubius” a accentuat voința sa ca cele două universități private să devină un tot unitar care să contribuie, prin transfer de idei și de cunoaștere, la dezvoltarea regiunii Galați.
Vizibil emoționat în propriul rol, de Laudatio rostit de către doamna Conf. univ. dr. Monica POCORA – Prorector cu activitatea didactică și de Diploma de Doctor Honoris Causa înmânată de către doamna Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE – Decan al Facultății de Drept, domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI nu a ascuns publicului faptul că i-a fost mai ușor să ofere, în calitatea sa de Rector al Universității de Studii Europene din Moldova, titluri de Doctor Honoris Causa, declarându-se onorat și profund impresionat de acest eveniment. ”Vă cuprind pe toți!” , a încheiat domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI.
 
 
Domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI nu se întoarce la Universitatea de Studii Europene din Moldova doar cu acest titlu ci și cu un valoros parteneriat încheiat pentru studenții săi. Este vorba despre protocolul semnat astăzi cu domnul Cristi GODINAC, Preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, pentru proiectul Proiectului ReStart - pentru un jurnalism de calitate, proiect lansat pe data de 3 mai, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. Proiectul se adresează studenţilor din universităţile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate. Amintim faptul că proiectul - pilot a fost lansat la Universitatea ”Danubius” împreună cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES (vezi aici).
 
 
Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.