Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

Sesiunea ştiinţifică naţională - Turism şi dezvoltarea comunitară în secolul XXI

Facultatea „Economie şi Informatică” a Universităţii de Studii Europene din Moldova (USEM) a organizat prima ediţie a Sesiunii ştiinţifice naţionale cu participare internaţională cu genericul „Turism şi dezvoltarea comunitară în secolul XXI”. Acest prim debut, fiind desfăşurat în perioada 26-27 septembrie a.c., a fost consacrat aniversării a 55 de ani de la înfiinţarea Zilei Mondiale de Turism. 
Festivitatea dată a fost de bun augur atât pentru organizatorii evenimentului, cât şi pentru invitaţi. Raportorii de bază au fost: Boris GAINA, academician, Academia de Ştiinţă din Moldova, Andrei CHEPTENE, ambasador, ex-ministrul economiei al Republicii Moldova, doctor în ştiinţe economice, conferenţiar universitar, prorector USEM, Alexandru GRIBINCEA, doctor habilitat, profesor universitar, ş.a.
Invitaţii care au participat la dezbateri: Viorica ONOFREI, şef adjunct al direcţiei „Economie şi dezvoltare durabilă” Primăria municipiului Chişinău, Iurii KOZAK, doctor habilitat, profesor, Universitatea Economică Naţională din Odessa (Ucraina), Denis ŞOVA, director general „Cricova Vin”, reprezentanţii universităţii din Polonia, Odessa, ş.a. De asemenea, au participat şi directori ai agenţiilor de turism din Moldova: „Panda Tur” – Curmei Ion, „Profitur-Com” – Svetlana ŞABAN, „Stil Tur” – Elena SAVA.
Evenimentul a fost moderat de către Lilia ŞARGUdoctor în ştiinţe economice, decan al Facultăţii „Economie şi Informatică” USEM.
De asemenea, la eveniment au participat profesorii din domeniul Ştiinţelor economice a instituţiilor superioare de învăţământ din republică: Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Agrară de Stat, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova, Universitatea Slavonă din Moldova, Institutul Naţional de Cercetări Economice, Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova, profesorii şi studenţii ciclului I licenţă, II masterat şi III doctorat ai USEM şi altor universităţi.
Discuţiile au fost axate pe abordarea problemelor cheie ai turismului autohton şi stabilirea căilor de soluţionare a unor probleme ce necesită cooperarea eforturilor în ansamblu în domeniile economiei globale, promovarea turismului autohton pe piaţa mondială de servicii, ridicând nivelul competitiv al turismului moldovenesc – ramura de bază a economiei naţionale. De asemenea, a fost analizată experienţa altor ţări în domeniul dat, politici comerciale, investiţionale, relaţii de cooperare, cererea şi oferta pe piaţa mondială de servicii turistice.
Materialele conferinţei „Dezvoltarea turismului În secolul XXI” vor fi publicate şi vor putea fi consultate în biblioteca USEM.
De menţionat, că manifestarea dată va fi o tradiţie universitară şi în viitor.

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.