Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale

Facultatea Științe Politice și Relații Internaționale este un departament dinamic al universității, deschis în 2011.
În prezent, facultatea implementează un program de formare profesională la specialitatea „Relații Internaționale”. Procesul educațional se desfășoară în baza unui sistem multi-nivelar de învățământ superior, care prevede studii de trei ani la secția zi și patru ani la secția fără frecvență în cadrul programului de formare licențiată și studii de doi ani în programul de masterat.
 
 
Absolvenții facultății în programul de formare licențiată obțin titlul academic de Licențiat în Științe Politice.
Absolvenții facultății în programul de masterat obțin titlul academic de Masterat în Științe Politice.
O caracteristică integrantă a procesului de învățământ este abordarea multi-disciplinară.
Curriculumurile facultății includ diverse discipline din:
  • Domeniul umanitar și socio-economic (Limbă străină, Conceptele de bază ale economiei, Geo-economie, Drept, etc.). Studierea limbii străine de bază (engleză, germană).
  • științe exacte (Informatica și Bazele de programare). Se acordă o atenție deosebită metodelor și tehnologiilor de lucru cu informațiile în pregătire astudenților.
  • domeniul general profesional (Teoria doctrinelor politice, Istoria doctrinelor politice, Negociere și protocol diplomatic, Teoria și practica de comunicare în relațiile internaționale, securitatea internațională și regională, și altele.)
  • Disciplinele de specializare (Politica mondială, Teoria și istoria relațiilor internaționale, Studii regionale, Globalistica, și altele. )
 
Domeniul de activitate: 
Curriculumurile facultății sunt axate pe formarea profesioniștilor și satisfacerea necesităților sociale ale Republicii Moldova. Abordarea interdisciplinară a procesului de învățământ le va permite să își desfășoare activitatea în cadrul autorităților locale, departamentelor care se ocupă cu relații externe, organizațiilor internaționale și agențiilor non-guvernamentale în calitate de consultanți, analiști, experți și speechwriters.
 
Scopul dezvoltării facultății – modernizarea în cadrul Facultății ȘtiințePolitice și Relații Internaționale, bazată pe principiul unității proceselor de învățământ și cercetare, ce au scop prosperitatea universității, statului și societății.
 
Catedra Politica mondială și relații internaționale este un centru educațional și științific complex, ce studiază evenimentele istorice, perioada modernă de dezvoltare a relațiilor internaționale, securitatea, politica externă și diplomația.
În ultimii ani, catedra a actualizat în mod semnificativ curriculumurile și, de asemenea, a dezvoltat o serie de cursuri noi, atât obligatorii, cât și opționale.
Personalul didactic al catedrei este capabil să rezolve sarcinile științifice, educaționale și de organizare. Angajații catedrei publică și prezintă în mod activ articole în publicații academice și jurnalistice ale țării, expun prelegeri și organizează seminare în străinătate.
Strategia de dezvoltare a catedrei este creată în conformitate cu tendințele moderne și cerințele actuale și are ca scop o pregătire cuprinzătoare a specialiștilor în relații internaționale, pe următoarele filiere:
 
Direcția licențiat (ciclul I): Relații internaționale
 
Direcția masterat (ciclul II): Studii Diplomatice
Formarea în domeniul magistraturii are loc prin învățământ la secția zi. Durata de formare - 2 ani.
  
Specialiștii formați în cadrul Facultății Științe Politice și Relații Internaționale sunt competitivi pe piața locurilor de muncă la ora actuală.