Контакты

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Concurs pentru jurnaliști și studenții la jurnalism

 

În cadrul programului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europe, se lansează un concurs pentru studenții la facultatea de jurnalism și jurnaliștii începători din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor de investigație și a celor sociale pentru televiziune și media online. Cel puțin 10 participanți vor fi selectați pentru a produce reportaje de 5-10  minute, cu accent pe drepturile omului, combaterea corupției, dezvoltare economică și culturală, probleme sociale şi alte fenomene ce afectează populația R. Moldova.
 
Experiența de lucru cu imaginea video va constitui un avantaj.
 
În cadrul acestui stagiu, tinerii jurnaliști vor avea posibilitatea să urmeze un training în domeniul jurnalismului, subiectul fiind ales în baza cererilor incluse în formular și să activeze pe parcursul a două luni ( așa numitul learning-by-doing) în cadrul unei instituții de presă relevante, cum ar fi:
 
  • un ziar de investigație
  • un post de radio
  • un studio de producție
  • un portal de știri online
 
Materialele video vor fi produse cu sprijinul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI - www.reporterdegarda.md), OWH Studio (http://www.owh.md/home.php), Radio Europa Libera (http://www.europalibera.org), Gagauz Media (http://gagauzmedia.md)  pe parcursul a doua luni[1], în perioada aprilie - mai 2017 și vor fi difuzate la posturile de televiziune și radio naționale și locale. Ulterior participanţii vor mai elabora 4 materiale (în formatul pe care şi-l vor alege de sine stătător (dar care va fi în concordanță cu obiectivele și politica internă a instituției în care își vor petrece stagiul), pentru a-şi întări cunoştinţele şi abilităţile reportericeşti. Materialele vor fi tipărite în Ziarul de Gardă și/sau publicate pe portalurile on-line ale partenerilor.
În baza materialului video produs, participanții, împreună cu echipa de producție, vor avea ocazia să organizeze discuții publice în regiuni, analizând și explicând subiectul respectiv împreună cu publicul larg. La finele stagiului, în cadrul unei ședințe comune, participanții vor avea posibilitate să-și împărtășească experiența și lecțiile învățate.
 
Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV şi a celor 4 materiale ulterioare precum și deplasările jurnaliștilor în țară vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi un onorariu de pînă la 250 USD pentru reportajul video realizat, în funcție de gradul lor de implicare.
 
IREX Europe îi încurajează atât pe jurnaliștii vorbitori de română, cât și pe cei de limbă rusă să participe la acest concurs.
 
Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și formularul de aplicare la adresa vpalamarciuc@irexeurope.eu, Viorica Palamarciuc, Manager de Proiect, pînă pe data de 06 februarie 2017.
Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela Galai, Coordonator de Proiect la 060464641 sau 022/22.55.95 sau pe Viorica Palamarciuc, la adresa menționată.
 
Doar candidații preselectați vor fi contactați.
 
IREX Europe est o organizație non guvernamentala, non profit ce oferă programe inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste  și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: www.irex-europe.fr
 
[1] Programul și calendarul stagiului vor fi elaborate în comun acord cu instituția în care veți urma stagiul. 
 
_____________________________________________________________________
IREX EUROPE    11, RUE AIME COLLOMB, 69003 LYON, FRANCE
Tel: 33 (0) 980 527 829
WWW.IREX-EUROPE.FR
 

Этот сайт использует Cookie

Мы используем файлы cookie, чтобы анализировать трафик, подбирать для вас подходящий контент и рекламу, а также дать вам возможность делиться информацией в социальных сетях. Мы передаем информацию о ваших действиях на сайте партнерам Google: социальным сетям и компаниям, занимающимся рекламой и веб-аналитикой. Наши партнеры могут комбинировать эти сведения с предоставленной вами информацией, а также данными, которые они получили при использовании вами их сервисов.